Ved den halvårlige fællesspisning i Thorum forsamlingshus blev der serveret skinke til forret, forloren hare til hovedret og Møgelthorum Kringle til kaffen.
Denne kringle var efterspurgt, så her følger opskriften:
Dej:
300 gr mel, 200 gr. smør/margarine, 2 æg, 50 gr gær, 2 tsk sukker.
Fyld:
100 gr smør, 100 gr sukker, mandelessens, rosiner, thesukker til drys. Man kan evt. også bruge - sukat, - pomeransskal, - cocktailbær, - hakket chokolade, - grofthakkede nødder / mandler.
Fremgangsmåde:
Dejen æltes godt og deles ud i 2 stænger. Fyldet lægges på midten af begge stykker (2 stænger). I begge sider af hver stang klippes ind til fyldet, hvorpå der flettes henover fyldet. Drysses med thesukker og hæver mindst 2 timer, gerne natten over..
Bages ved 200 gr. I ca 20 min.
Kan bages uden hævning: ind i kold ovn og bages ved 200 gr til den har nok.
(Johan Knickrehn)